Bureau

Wie zijn we, wat doen we, wat willen we?

Wij zijn VVKH Architecten, gevestigd in de historische Witte Poortkazerne (Noordeinde 2E)  in Leiden.

Sinds enkele decennia hebben we bewezen een enthousiaste, betrokken en kundige partner te zijn in het bouwproces. Ronald Knappers en Gerrit-Jan van Rijswijk zijn de architecten | eigenaren van het bureau, samenwerkend met een team van hoog opgeleide en ervaren medewerkers.

Ons bureau staat voor architectonische en bouwtechnische kwaliteit, zorgvuldige detaillering, precieze verankering in de omgeving en een heldere organisatie. Ons portfolio is divers en ambitieus en omvat zowel grote stedenbouwkundige ontwerpen als nieuwbouw- en renovatieprojecten. We werken aan woningbouw en utiliteitsbouw, zoals binnenstedelijke parkeergarages, winkelcentra, brandweerkazernes, scholen, zorggebouwen. We vinden bouwen in de binnenstad net zo uitdagend als het ontwerpen van projecten in de “vrije” ruimte.

Bijzondere nieuwe projecten zijn:

  • - parkeergarage Garenmarkt in Leiden
  • - villa Meijendel in Wassenaar
  • - appartementen aan het Plantsoen in Leiden
  • - transformatie kantoorgebouw naar hotel in Hoofddorp
  • - brede school in Utrecht
  • - winkelcentrum in Eindhoven.

 

In het voorjaar van 2018 zal het bureau verhuizen naar het industrieel complex ‘de Meelfabriek’ in Leiden. We richten ons daarmee op een nieuwe toekomst waarin we inspelen op een veranderende wereld en architectuur. We beseffen ons dat we nieuwe wegen moeten vinden om tot nog duurzamere oplossingen te komen. We onderzoeken nieuwe vormen van samenwerken en het delen van kennis, door middel van BIM en andere vormen van digitale communicatie.

We blijven met deze huisvesting verbonden met de stad Leiden, waarin we streven het regionale (historische context en patronen) en het globale (inspirerende diversiteit) te verbinden.

Vacature

Stagiair(e) architectuur

voor een periode van minimaal vier maanden.

We zoeken een leergierige en enthousiaste student(e) (TUD/AvB) die breed ingezet wil worden en alle aspecten van het vak wil leren kennen. Je assisteert bij het ontwerpproces, maakt schetsontwerpen, werkt tekeningen uit en biedt ondersteuning bij uitvoeringsprocessen. Het kunnen werken met software zoals Revit, AutoCAD, Sketchup, Photoshop en Indesign is een pre.

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan een motivatiebrief met CV en een beknopt portfolio naar info@vvkh.nl.