bouw woningen Park Dieperhout Leiden in herfstkleuren

09 november 2017

De bouw van Park Dieperhout in het Houtkwartier in Leiden is in volle gang. In Park Dieperhout worden 48 eengezinswoningen en een kleinschalig appartementengebouw met 12 woningen, een gezondheidscentrum en een ondergrondse parkeergarage gerealiseerd. 

Lieven de Key Penning 2017. Bezoek Mijn Stek en stem.

08 november 2017

Op vrijdag 17 november organiseert het ABC een fietsexcursie langs 8 van de 10 genomineerde projecten voor de Lieven de Key Penning 2017. Bij deze projecten zal steeds een ontwerper of initiatiefnemer aanwezig zijn voor een korte toelichting. 

Datum: vrijdag 17 november 2017
Start: 13.00 uur ABC, Groot Heiligland 47
Kosten: € 7,50 (ABC-vrienden € 5,-)
Aanmelding: noodzakelijk bij ABC tel. 023 5340584 (dinsdag tot zondag 13-17 uur)
 
Tijdens de fietstocht zullen de volgende projecten worden bezocht: Eindenhout aan de Wagenweg (Lex Rietveld en Martijn Dekker), Stack en Duet aan de Leidsevaart (Robert Mulder), Proveniershof (Sanne Horn), Nieuwe Gracht (Sander Bosma), Groene Schoolpleinen, De Kring, Parklaan (Diana Bakboord), Scheepmakerskwartier (Wilco van Oosten), Mijn Stek bij het Drilsmaplein (Ronald Knappers) en ten slotte Anna 2016 in de Anna Kaulbachstraat (Arthur van Neerijnen). Na de fietstocht zullen toelichtingen gegeven worden in het ABC bij de projecten Haarlemmer Kweektuin (Henri van Bennekom en Adriaan van Boheemen) en Land in Zicht (Margarette Neep).
 
Tot en met zondag 19 november is er in het ABC Architectuurcentrum (Groot Heiligland 47 te Haarlem) ook nog een expositie van de 10 genomineerde projecten. Daar is ook een kleine expositie van foto’s van de 10 genomineerde projecten, gemaakt door de Haarlemse fotograaf Chris Hoefsmit.
 
In het ABC kan ook schriftelijk een stem uitgebracht worden op een van de 10 genomineerde projecten voor de Lieven de Key Publieksprijs. Via www.haarlem.nl/lievendekeypenning kan ook digitaal een stem worden uitgebracht.
 

 

Villa Meijendel op Shortlist RAP071!

30 oktober 2017

Shortlist voor de RAP Architectuurprijs 2017 is bekend. Villa Meijendel zit erbij! 
 

‘PUUR WONEN’ ; het winnend woonconcept voor de Kloplocatie in Alphen aan den Rijn

26 oktober 2017

Samen met  Bemog Projectontwikkeling is in september een visie ontwikkeld voor de Kloplocatie fase 3 in Alphen aan den Rijn. De locatie is het sluitstuk van de woonwijk Kerk en Zanen. Het ligt aan de rand van het groene Hart en vanaf het hoger gelegen standpunt zijn er prachtige zichtlijnen op de polders. Vanaf de N11 wordt de randbebouwing het eerste gezicht van Alphen aan den Rijn. Voor deze locatie is een duurzaam plan ontwikkeld (nul op de meter), dat qua architectuur naadloos past binnen de groene omgeving.  Het ‘Puur Wonen’-concept bestaat uit  40 terrasappartementen, 20 waterwoningen, 16 geschakelde villa’s, een nuts- en wijkvoorziening en een gebouwde parkeervoorziening. De randbebouwing met de geschakelde waterwoningen en de 2 appartementengebouwen vormt de begrenzing van het Groene Hart. Het groen van de polder wordt visueel doorgetrokken in de bebouwing, door elk appartement een eigen (terras)tuin te geven.  De geschakelde villa’s worden gevarieerd gepositioneerd en zullen naar klantwens worden aangepast. 

Parkeergarage Garenmarkt Leiden live te volgen

23 oktober 2017

De bouw van parkeergarage Garenmarkt Leiden is live te volgen via https://images.webcam.nl/garenmarkt01uur.jpg

2 nominaties voor villa Meijendel: ‘RAP architectuurprijs 2017’ en ‘Reynaers projectprijs 2017’

23 oktober 2017

Het project ‘Villa Meijendel’ in Wassenaar is zowel in binnen- als buitenland niet onopgemerkt gebleven. Diverse publicaties in onder andere Dezeen, Archdaily, het Tsjechische online architectuurblad ASB-portal.cz, het Houtblad hebben we al via de sociale media gedeeld. 

De villa was eerder dit jaar genomineerd voor het BNA gebouw 2017 (categorie Particuliere Woonbeleving). Recent is de villa tevens genomineerd voor  de RAP architectuurprijs 2017 en de Reynaers Projectprijs 2017.

De  RAP architectuurprijs 2017 is een tweejaarlijkse prijs voor het beste gebouw uit de 071 regio.  In totaal zijn 26 projecten genomineerd. De architectuurprijs kent zowel een juryprijs als een publieksprijs. De shortlist wordt op 28 oktober bekend gemaakt. Vanaf die datum kan ook het publiek stemmen via www.rapleiden.nl.  We laten u nog weten of we door zijn.

Voor de Reynaers Projectprijs 2017 zijn naast de villa nog 9 andere projecten genomineerd. De nominaties hebben  één gezamenlijk kenmerk: er is gebruik gemaakt van de aluminium gevelsystemen van Reynaers.  In november kunt u uw voorkeursstem uitbrengen via de website www.projectprijs.reynaers.nl .  

‘MIJN STEK, Amsterdamsebuurt Haarlem’ genomineerd voor Lieven de Key Penning 2017!

23 oktober 2017

Uit de vele projecten die de afgelopen 3 jaar zijn gerealiseerd is het  woningbouwproject ‘MIJN STEK’  in de Amsterdamsebuurt in Haarlem 1 van de 10 geselecteerde werken voor de Lieven de Key Penning 2017. 

Dit woningbouwplan aan het Drilsmaplein en de Dr. Schaepmanstraat in Haarlem is ontworpen in opdracht van woningcorporatie Elan Wonen. Na sloop van 29 woningen zijn op deze plek 40 nieuwe huurwoningen teruggekomen: 2 kleinschalige gebouwen met 30 appartementen (zowel vrije sector als sociale huur) en 10 eengezinswoningen (vrije sector).  De woningen hebben dezelfde warme uitstraling gekregen als de omliggende woningen in deze buurt. Met dit plan heeft de wijk een hart rond het Drilsmaplein gekregen, dat vernieuwend en tegelijkertijd vertrouwd aanvoelt.

Van 24 oktober tot 21 november zullen de geselecteerde werken in het ABC Architectuurcentrum worden tentoongesteld. Bij de expositie kunt u uw voorkeurstem uitbrengen. Digitaal stemmen kan via de website www.haarlem.nl/lieven-de-key-penning-2017/ . Uitreiking van de Lieven de Key Penning en Lieven de Key Publieksprijs vindt plaats op 21 november 2017 om 20.00 uur in de Gravenzaal in het Stadhuis van Haarlem. 

Villa Meijendel op Archdaily.com

02 oktober 2017

Leuk artikel over de toepassing van gebrand hout bij Villa Meijendel op archdaily.com. Een techniek die zijn oorsprong heeft in een Japans vissersdorp.