De Verleyding Leiden

21 februari 2018

De bouw van het appartementencomplex de Verleyding in Leiden is bijna gereed. Vanaf april zullen hier 112 werkende jongeren gaan wonen. 

Zie Leidsch Dagblad, 19 februari 2018.

Het ontgraven van parkeergarage Garenmarkt is begonnen

12 februari 2018

"De bouw van de Garenmarkt Parkeergarage vordert. Vanaf de dakconstructie wordt er verder hard aan gewerkt. Volgende week laat men de bouwkuip vol water lopen, wordt 40.000 kubieke meter water vermengd met zand opgezogen."

Leids Nieuwsblad, 8 februari 2018.

Eerste paal Rijneke Boulevard

17 januari 2018

Vandaag is de eerste paal geslagen voor een nieuw winkelgebouw van 6.000 m2 aan de Rijneke Boulevard in Zoeterwoude-Rijndijk.

Schwarz ist das neue weiss

17 januari 2018

Villa Meijendel gepubliceerd in het Duitse architecure & design magazine Häuser.

"Die Moderne liebte es licht und hell. Heute aber setzen immer mehr Architekten und Bauherren auf dunkle Fassaden. Dabei schöpfen sie auf innovative Weise aus einem riesigen Materialfundus..."

Parkeergarage Garenmarkt Leiden

08 januari 2018

In 2018 gaan we de diepte in!
De parkeergarage aan de Garenmarkt in het centrum van Leiden met Dura/Besix in opdracht van de gemeente Leiden.

bouw woningen Park Dieperhout Leiden in herfstkleuren

09 november 2017

De bouw van Park Dieperhout in het Houtkwartier in Leiden is in volle gang.

Lieven de Key Penning 2017. Bezoek Mijn Stek en stem.

08 november 2017

Op vrijdag 17 november organiseert het ABC een fietsexcursie langs 8 van de 10 genomineerde projecten voor de Lieven de Key Penning 2017. Bij deze projecten zal steeds een ontwerper of initiatiefnemer aanwezig zijn voor een korte toelichting. 

Datum: vrijdag 17 november 2017
Start: 13.00 uur ABC, Groot Heiligland 47
Kosten: € 7,50 (ABC-vrienden € 5,-)
Aanmelding: noodzakelijk bij ABC tel. 023 5340584 (dinsdag tot zondag 13-17 uur)
 
Tijdens de fietstocht zullen de volgende projecten worden bezocht: Eindenhout aan de Wagenweg (Lex Rietveld en Martijn Dekker), Stack en Duet aan de Leidsevaart (Robert Mulder), Proveniershof (Sanne Horn), Nieuwe Gracht (Sander Bosma), Groene Schoolpleinen, De Kring, Parklaan (Diana Bakboord), Scheepmakerskwartier (Wilco van Oosten), Mijn Stek bij het Drilsmaplein (Ronald Knappers) en ten slotte Anna 2016 in de Anna Kaulbachstraat (Arthur van Neerijnen). Na de fietstocht zullen toelichtingen gegeven worden in het ABC bij de projecten Haarlemmer Kweektuin (Henri van Bennekom en Adriaan van Boheemen) en Land in Zicht (Margarette Neep).
 
Tot en met zondag 19 november is er in het ABC Architectuurcentrum (Groot Heiligland 47 te Haarlem) ook nog een expositie van de 10 genomineerde projecten. Daar is ook een kleine expositie van foto’s van de 10 genomineerde projecten, gemaakt door de Haarlemse fotograaf Chris Hoefsmit.
 
In het ABC kan ook schriftelijk een stem uitgebracht worden op een van de 10 genomineerde projecten voor de Lieven de Key Publieksprijs. Via www.haarlem.nl/lievendekeypenning kan ook digitaal een stem worden uitgebracht.
 

 

‘PUUR WONEN’ ; het winnend woonconcept voor de Kloplocatie in Alphen aan den Rijn

26 oktober 2017

Samen met  Bemog Projectontwikkeling is in september een visie ontwikkeld voor de Kloplocatie fase 3 in Alphen aan den Rijn. De locatie is het sluitstuk van de woonwijk Kerk en Zanen. Het ligt aan de rand van het groene Hart en vanaf het hoger gelegen standpunt zijn er prachtige zichtlijnen op de polders. Vanaf de N11 wordt de randbebouwing het eerste gezicht van Alphen aan den Rijn. Voor deze locatie is een duurzaam plan ontwikkeld (nul op de meter), dat qua architectuur naadloos past binnen de groene omgeving.  Het ‘Puur Wonen’-concept bestaat uit  40 terrasappartementen, 20 waterwoningen, 16 geschakelde villa’s, een nuts- en wijkvoorziening en een gebouwde parkeervoorziening. De randbebouwing met de geschakelde waterwoningen en de 2 appartementengebouwen vormt de begrenzing van het Groene Hart. Het groen van de polder wordt visueel doorgetrokken in de bebouwing, door elk appartement een eigen (terras)tuin te geven.  De geschakelde villa’s worden gevarieerd gepositioneerd en zullen naar klantwens worden aangepast.